- Autor: Merula
- Doba přípravy (min.): 25
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Treska | 100 |
Kuskus (v suchém stavu) | 25 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 7 |
Paprika žlutá | 75 |
Rajčata Cherry | 125 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 100 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř, kurkuma, bazalka
Energetická hodnota celkem: 1180 kJ
Bílkoviny (g): 23,
Tuky (g): 9,
Sacharidy (g): 28,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 7,
Vláknina (g): 3,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Filé nakrájíme na kostky, rajčata na půlky, papriku na kostičky. Na oleji nejprve rychle osmahneme filé (není potřeba dlouho, jem co "zbělá"). Přidáme rajčata a papriku,nasekanou bazalku v množství podle chuti, osolíme, opepříme, zasypeme lžičkou kurkumy. Podlijem trochou vody a mícháme . Můžeme na minutu dvě přiklopit pokličkou Zelenina by neměla být úplně udušená, je chutná, když je vlastně polosyrová..Pak nasypeme kuskus, opět podlijeme, rychle zamícháme a přiklopíme pokličkou. Oheň vypneme. Kuskus rychle dojde.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.