- Autor: Mfabianova
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Oleje (všechny druhy) | 10 |
Hořčice plnotučná | 15 |
Kruti mleté | 400 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř, kari, zelená petrželka
Energetická hodnota celkem: 3212 kJ
Bílkoviny (g): 69,
Tuky (g): 51,
Sacharidy (g): 6,
SAFA (g): 19,
Cukry (g): 1,
Vláknina (g): 0,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 803 kJ
Bílkoviny (g): 17.3, Tuky (g): 12.8, Sacharidy (g): 1.5, SAFA (g): 4.8, Cukry (g): 0.3, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Krůtí mleté maso (prodává např. Kaufland včetně uvedených nutričních hodnot) smícháme s trochou vody, osolíme, opepříme, přidáme hořčici a lžičku až dvě kari podle chuti a nasekanou čerstvou hladkolistou petrželku. Promícháme až vznikne hladká směs. Tvoříme malé kuličky, které pomalu opečeme na troše oleje na pánvi ze všech stran do zlatova. Podáváme na směsi listových salátů, s rajčaty a okurkou a podle chuti s jogurtovym dresinkem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.