- Autor: Basty
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule | 40 |
Okurky sterilované | 80 |
Hořčice plnotučná | 40 |
Vejce celá průměr | 80 |
Mouka pšeničná bílá průměr | 30 |
Máslo | 15 |
Oleje (všechny druhy) | 12 |
Krůta průměr | 300 |
Energetická hodnota celkem: 3869 kJ
Bílkoviny (g): 83,
Tuky (g): 49,
Sacharidy (g): 38,
SAFA (g): 17,
Cukry (g): 11,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 967 kJ
Bílkoviny (g): 20.8, Tuky (g): 12.3, Sacharidy (g): 9.5, SAFA (g): 4.3, Cukry (g): 2.8, Vláknina (g): 0.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Dát vařit vejce na tvrdo. Na másle a oleji zpěnit cibuli, přidat na kousky nakrájené maso, osmahnout, podlít vývarem a vydusit do skoro měkka. Ke konci přidat na jemno nakrájený okurek , přidat 3 lžíce mouky rozklechtaní předem v troše vývaru, jednu až dvě lžíce plnotučné hořčice. Nechat dusit do měkka, na konci nastrouhat dvě vejce. Podává se s rýží.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.