- Autor: vavrova
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Petržel - kořen | 100 |
Celer bulva | 100 |
Mrkev | 100 |
Slanina anglická | 40 |
Česnek | 10 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 40 |
Bažant bez kůže průměr | 400 |
Dochucovadla:
3ks bobkový list, 5ks pepř celý, 4ks nové koření, 3ks jalovec, sůl
Energetická hodnota celkem: 5012 kJ
Bílkoviny (g): 108,
Tuky (g): 71,
Sacharidy (g): 31,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 19,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 2506 kJ
Bílkoviny (g): 54, Tuky (g): 35.5, Sacharidy (g): 15.5, SAFA (g): 7, Cukry (g): 9.5, Vláknina (g): 3.5, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Bažantí stehýnka pečlivě odblaníme a zbavíme nežádoucích kousků popř. tuku a zbytků opeření. Omyjeme, naskládáme do mísy, osolíme, zalijeme olivovým olejem, cibuli nakrájíme na kostičky či kroužky a dáme do pekáče, kam přidáme i pokrájený česnek na tenké plátky a pokrájenou slaninu. Troubu si rozpálíme na nejvyšší stupeň, nové koření, jalovec, pepř celý a nové koření mísy se dáme buď ke stehýnkům do mísy, či až do trouby na pekáč (dávám do malého čajítka, aby se nemuselo vyndavat po jednotlivých kouscích). Bobkový list dávám volně. Chvilku naložená stehna poklademe vedle sebe na pekáč s cibulí, česnekem a pokrájenou slaninou na kostičky, poklademe bobkovým listem, přidáme divoké koření, slijeme olivový olej na stehna, přidáme kořenovou zeleninu a dáme rychle zapéci do hodně roztopené trouby. Po chvilce teplotu trochu zmírníme, asi kolem 200°C, popř. přikryjeme alobalem či poklicí k nádobě v níž pečeme a podléváme pravidelně vařící vodou. Ke konci pečení alobal sundáme a pustíme horký vzduch, nebo dorůžova upečene zvrchu - stehna obrátíme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.