- Autor: aleea
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mleté maso míchané průměr | 500 |
Cibule | 100 |
Žampiony | 250 |
Paprika žlutá | 200 |
Paprika červená | 200 |
Víno bílé suché | 200 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 20 |
Dochucovadla:
sůl, oregano
Energetická hodnota celkem: 10072 kJ
Bílkoviny (g): 60,
Tuky (g): 210,
Sacharidy (g): 68,
SAFA (g): 88,
Cukry (g): 25,
Vláknina (g): 13,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1679 kJ
Bílkoviny (g): 10, Tuky (g): 35, Sacharidy (g): 11.3, SAFA (g): 14.7, Cukry (g): 4.2, Vláknina (g): 2.2, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Na oleji osmahneme mleté maso, vařečkou ho rozmělníme na co nejmenší kousky. Přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájené papriky a žampiony, krátce podusíme, zalijeme bílým vínem a dusíme do vyvaření alkoholu. Dochutíme solí a oreganem.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.