- Autor: amabile
- Doba přípravy (min.): 675
- Uživatelský recept
- Porce: 22.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná hladká | 300 |
Mouka žitná celozrnná | 740 |
Sůl | 30 |
Slunečnicová semínka | 70 |
Dochucovadla:
kmín (20g = 2x malý panák - 1 panák celý kmín, 1 panák drcený kmín), semínka lze použít jakákoliv a množství též záleží na každém, jen si uvědomit, že čím větší množství, tím vzrůstá energetická hodnota
Energetická hodnota celkem: 16508 kJ
Bílkoviny (g): 143,
Tuky (g): 44,
Sacharidy (g): 733,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 18,
Vláknina (g): 139,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 750 kJ
Bílkoviny (g): 6.5, Tuky (g): 2, Sacharidy (g): 33.3, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 0.8, Vláknina (g): 6.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
1 porce = 80 g Chléb je z domácího kvásku, smíchání surovin a vypracování těsta zabere přibližně 30 minut, těsto postupně kyne a odpočívá 10 hodin (kvásek 8 hodin, chléb 2 hodiny), peče se pouze 45 minut, proto tak vysoký čas přípravy... Ovšem, výsledek vážně stojí za to!!! :-) Chléb se peče z chlebové mouky (zakoupené přímo ve mlýně) a to konkrétně ze žitné hladké, pšeničné hladké a celozrnné žitné hrubé, ovšem žádná z nich není zadána ve vyhledávači potravin, proto jsem uvedla nejbližší druhy mouky v daném množství.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.