- Autor: amabile
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule | 30 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 10 |
Vepřová panenka libová | 100 |
Houby čerstvé průměr | 100 |
Mouka pšeničná hladká | 5 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 1092 kJ
Bílkoviny (g): 24,
Tuky (g): 14,
Sacharidy (g): 11,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 3,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Panenku nakrájíme na tenké plátky, které naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na rozpáleném oleji plátky zprudka orestujeme z obou stran a vyndáme na talíř. Na zbylém oleji osmahneme cibulku (dáváme velký pozor, aby se nepřipálila), poté vložíme zpět do hrnce maso, podlijeme trochou vody, přidáme houby a za občasného míchání dusíme až do změknutí masa. Jako příloha se hodí bramborová kaše, brambory, rýže, kuskus či celozrnné těstoviny.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.