- Autor: ozzy.kratky
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí prsa bez kůže | 250 |
Brokolice | 250 |
Cibule | 80 |
olivový olej | 30 |
Niva 50% | 50 |
Dochucovadla:
súl ,pepř,jarní cibulka
Energetická hodnota celkem: 3402 kJ
Bílkoviny (g): 76,
Tuky (g): 46,
Sacharidy (g): 21,
SAFA (g): 26,
Cukry (g): 13,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 851 kJ
Bílkoviny (g): 19, Tuky (g): 11.5, Sacharidy (g): 5.3, SAFA (g): 6.5, Cukry (g): 3.3, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, dokud nezesklovatí. Kuřecí zbavíme případných blan a kostí a nakrájíme na menší nudličky. Přidáme k cibuli a prudce orestujeme, osolíme, opepříme. Poté oheň ztlumíme a necháme maso změknout. Mezitím si uvaříme brokolici v osolené vodě, kterou posléze přidáme k masu s cibulí. Promícháme, aby se brokolice rozložila, a na závěr posypeme nastrouhanou nivou, aby se na směsi roztekla. Po naservírování na talíř dozdobíme jemně nakrájenou jarní cibulkou. Kuřecí s brokolicí můžeme konzumovat s celozrnným pečivem, případně další zeleninou (vhodná jsou rajčata, díky kterým se blahodárné látky brokolice využijí na 100 procent), nebo s bramborem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.