- Autor: ozzy.kratky
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule šalotka | 30 |
Parmezán 25% | 20 |
rýže | 300 |
uzený losos | 150 |
zeleninový vývar | 80 |
olivový olej | 30 |
Dochucovadla:
sůl pepř bílý
Energetická hodnota celkem: 7025 kJ
Bílkoviny (g): 59,
Tuky (g): 51,
Sacharidy (g): 240,
SAFA (g): 23,
Cukry (g): 13,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 1756 kJ
Bílkoviny (g): 14.8, Tuky (g): 12.8, Sacharidy (g): 60, SAFA (g): 5.8, Cukry (g): 3.3, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
Takže na olivovém oleji zpěňte šalotku. "Nepoužívejte obyčejnou cibuli, je štiplavá, kdežto šalotka změkne a zesládne, je pro tento typ jídla daleko vhodnější," Přidejte i jemně nasekaný česnek a trochu tymiánu. Až bude šalotka orestovaná, přidejte rýži, zarestujte a podlijte vínem, nechte odpařit alkohol a zalijte vývarem. Přidejte sůl a bílý pepř. Italské rizoto je jiné v tom, že v kastrůlku brzy začnou docházet tekutiny, takže se během vaření musí postupně pořád dolévat vývarem. A během vaření se pořád kontroluje, jak je rýže vařená. Až bude rizoto jen krůček od toho, aby bylo správně měkké, a bude mít tu správnou konzistenci, vložte lososa do rýže a nechte pět šest minut po pokličkou "ustát". Pak zkontrolujte konzistenci. Uvidíte, že rýže vsákla zbytek oleje a vývaru, takže jen nechte na plotně zabublat, přidejte nepatrně vývaru, pak parmazán, máslo, odstavte a můžete podávat. Na talíři se přidá trošku parmazánu a servíruje do hlubokých talířů.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.