- Autor: Ludmilat
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná polohrubá | 125 |
Rum hnědý | 20 |
Kakao Holandské (v suchém stavu) | 6 |
Vejce celá průměr | 55 |
Strouhanka | 25 |
Vlašské ořechy | 35 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 80 |
Brambory vařené | 250 |
Energetická hodnota celkem: 5959 kJ
Bílkoviny (g): 32,
Tuky (g): 29,
Sacharidy (g): 254,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 94,
Vláknina (g): 17,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 497 kJ
Bílkoviny (g): 2.7, Tuky (g): 2.4, Sacharidy (g): 21.2, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 7.8, Vláknina (g): 1.4, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Do 125g uvařených brambor,125g polohr.mouky, 1 vejce, špetka soli, špetku prášku do peč., zamíchat a vyválet. 125 g brambor, 80g cukru, 35g ořechů, 25 strouhanky, 1/2 vanilkového cukr 1 lžíci kakaa, 1 lžíce rumu, smíchat, rozetřít na těsto, srolovat, váleček podélně rozkrojit (na jednom konci nedokrojit) zakroutit řezem nahoru, svinout do věnce a upéct při 190 st do tmavější křupavé růžové barvy.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.