- Autor: muriela
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej olivový | 10 |
Fenykl | 300 |
Kapusta hlávková | 500 |
Máslo čerstvé | 10 |
Vývar čirý | 500 |
Rajčata konzervovaná | 400 |
Víno červené | 200 |
Česnek | 20 |
Uzená kýta | 100 |
Cibule | 80 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 40 |
Vepřová kýta | 800 |
Dochucovadla:
majoránka, hrst čerstvé petrželky, sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 10249 kJ
Bílkoviny (g): 202,
Tuky (g): 127,
Sacharidy (g): 132,
SAFA (g): 45,
Cukry (g): 57,
Vláknina (g): 34,
Sůl (g): 11
Energetická hodnota na 1 porci: 2562 kJ
Bílkoviny (g): 50.5, Tuky (g): 31.8, Sacharidy (g): 33, SAFA (g): 11.3, Cukry (g): 14.3, Vláknina (g): 8.5, Sůl (g): 2.8
Postup přípravy
Cibuli i česnek nakrájíme na drobno, maso na kostky, uzené na kostičky. Cibuli s česnekem orestujeme na troše oleje, až zesklovatí, přidáme čerstvě nadrcený pepř a zarestujeme, přidáme maso - restujeme do zlatova, přidáme uzené a zarestujeme. Podlijeme vínem a necháme odvařit. Přidáme rajčata a promícháme. Podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme do měkka - asi 50 minut. Před koncem vaření přidáme majoránku a necháme ještě pár minut probublávat. Podle potřeby osolíme. Z kapusty odstraníme košťál, rozebereme ji na listy, které důkladně opláchneme - ty nakrájíme na silnější proužky a blanšírujeme asi 2 minuty. Scedíme a necháme okapat. Fenykl nakrájíme na tenké proužky (nať necháme na ozdobu). V pánvi rozehřejeme lžíci oleje se lžící másla a orestujeme pokrájený fenykl, osolíme, opepříme, pak přidáme kapustu a krátce spolu orestujeme. Nakonec přidáme hrst sekané listové petrželky a promícháme. Vařič vypneme, zalijeme lžící panenského olivového oleje a promícháme. Podáváme s bramborovými noky. Jednotlivé porce ozdobíme fenyklovou natí.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.