- Autor: cardigan
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Smetana zakysaná 15% | 80 |
Rajčata konzervovaná | 80 |
Rozinky | 30 |
Olej olivový | 25 |
Cizrna sterilovaná | 300 |
Cibule | 100 |
Dýně | 600 |
Dochucovadla:
sůl, chilli, česnek, lžíce kari, půl lžičky skořice
Energetická hodnota celkem: 4321 kJ
Bílkoviny (g): 29,
Tuky (g): 46,
Sacharidy (g): 125,
SAFA (g): 22,
Cukry (g): 64,
Vláknina (g): 36,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 720 kJ
Bílkoviny (g): 4.8, Tuky (g): 7.7, Sacharidy (g): 20.8, SAFA (g): 3.7, Cukry (g): 10.7, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
-nakrájet cibuli a lehce osmažit na oleji, přidat máslovou nebo hokaido dýni nakrájenou na malé kostičky, osmahnout a zasypat kari, nebo přidat kari pastu, chvíli míchat, přilít vodu nebo vývar, rozinky, maličko skořice, chilli podle chuti , sůl a podusit do měkka, přidat konzervu cizrny, asi 3 lžíce drcených rajčat, prolisovaný česnek, chvíli podusit, promíchat , nakonec přidat asi 3 lžíce kysané smetany nebo kokosové mléko (to já raději), už jen prohřát, dochutit a podávat s rýží
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.