- Autor: Materi
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Těstoviny (v suchém stavu) | 500 |
Tuňák ve vlastní šťávě | 270 |
Česnek | 10 |
Rajčata | 200 |
Petržel - nať | 10 |
Máslo čerstvé | 20 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 20 |
Kukuřice sterilovaná zlatá bez přidaného cukru (Bonduelle) | 130 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 10590 kJ
Bílkoviny (g): 129,
Tuky (g): 52,
Sacharidy (g): 385,
SAFA (g): 18,
Cukry (g): 29,
Vláknina (g): 20,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 2648 kJ
Bílkoviny (g): 32.3, Tuky (g): 13, Sacharidy (g): 96.3, SAFA (g): 4.5, Cukry (g): 7.3, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
Rozehřejeme olej s máslem a lehce rezetřený česnek. Přidáme nakrájená rajčata a petrželku s kukuřicí. Osolíme a pomalu dusíme. S tuňáka slijeme štávu a dáme ohřát do pánve. Těstoviny uvaříme klasickým způsobem a smícháme se směsí. Můžeme posypat sýrem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.