- Autor: Medved77
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí prsa bez kůže | 300 |
Cibule | 80 |
Lučina Žervé s jogurtem | 80 |
Máslo čerstvé | 3 |
Mouka žitná celozrnná | 3 |
Mléko trvanlivé odtučněné (0,5 % tuku) | 50 |
Dochucovadla:
Sladká paprika, koření (např. grilovací), sůl.
Energetická hodnota celkem: 2375 kJ
Bílkoviny (g): 77,
Tuky (g): 22,
Sacharidy (g): 15,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 9,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1188 kJ
Bílkoviny (g): 38.5, Tuky (g): 11, Sacharidy (g): 7.5, SAFA (g): 7, Cukry (g): 4.5, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Cibuli nakrájejte a nechte zesklovatět na rozehřátém másle, přidejte kousky masa, zprudka opečte, aby se zatáhlo, a osolte. Přidejte papriku a případně další oblíbené koření, nechte chvilku rozvonět, zalejte vodou a asi 15 minut povařte. Ke změklému masu přidejte trochu mléka a všechno žervé, které omáčku i zahustí. Kdyby se vám přece jen zdála moc řídká, přidejte lžíci žitné mouky rozšlehané v trošce mléka a povařte do zhoustnutí.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.