- Autor: Petrajda
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mleté maso na sekanou | 150 |
Paprika zelená | 300 |
Bílek | 50 |
Čočka velkozrnná (v suchém stavu) | 50 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř, jakákoli oblíbená kořenicí směs
Energetická hodnota celkem: 3200 kJ
Bílkoviny (g): 45,
Tuky (g): 46,
Sacharidy (g): 42,
SAFA (g): 20,
Cukry (g): 13,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1067 kJ
Bílkoviny (g): 15, Tuky (g): 15.3, Sacharidy (g): 14, SAFA (g): 6.7, Cukry (g): 4.3, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Čočku uvaříme téměř do měkka s oblíbeným kořením (já použila gyros), vychlazenou vmícháme spolu s vaječným bílkem do mletého masa, osolíme. Z paprik odstraníme semena a naplníme je masovo-čočkovou směsí. Narovnáme na papír do zapékací nádoby a upečeme v troubě - stačí 30 - 40 minut.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.