- Autor: babika
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
150 g kuřecích jater, 1 lžička rostliného oleje,bazalka sušená i čerstvá sůl a bílý pepř 250 g libovolné směsi zeleniny vařené v páře
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Zeleninová směs mražená - průměr | 250 |
Oleje (všechny druhy) | 2 |
Játra drůbeží | 150 |
Energetická hodnota celkem: 1429 kJ
Bílkoviny (g): 40,
Tuky (g): 12,
Sacharidy (g): 22,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 10,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Kuřecí játra opláchneme pod tekoucí vodou, vložíme do misky a hojně zasypeme sušenou nebo čestvě posekanou bazalkou, přidáme lžičku oleje a promícháme. Necháme odstát alespoň 30 minut nebo i déle v chladničce. Na rozehřátou pánev vložíme bazalková játra a opékáme. Pokud je třeba, podléváme průběžně vodou nebo vývarem. Před koncem restování dochutíme solí nebo i pepřem podle chuti a pro zvýraznění aroma vmícháme ještě čerstvé lístky bazalky. Podáváme s teplou zeleninou v případě redukčního režimu či s bramborem v udržovacím období. Recept je vhodný pro oběd nebo večeři.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.