- Autor: Petrajda
- Doba přípravy (min.): 50
- Uživatelský recept
- Porce: 32.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celá průměr | 180 |
Mouka pšeničná hladká | 250 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 200 |
Smetana ke šlehání 33% | 250 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 200 |
Citronová šťáva | 60 |
Dochucovadla:
prášek do pečiva
Energetická hodnota celkem: 14629 kJ
Bílkoviny (g): 56,
Tuky (g): 103,
Sacharidy (g): 576,
SAFA (g): 63,
Cukry (g): 395,
Vláknina (g): 22,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 457 kJ
Bílkoviny (g): 1.8, Tuky (g): 3.2, Sacharidy (g): 18, SAFA (g): 2, Cukry (g): 12.3, Vláknina (g): 0.7, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Celá vejce vyšleháme s cukrem, přidáme tekutou šlehačku, postupně mouku s prdopečem. Těsto rozetřeme do vymazaného a vysypaného pekáče (nebo na papír), upečeme ve středně rozpálené troubě. Na vychladlý moučník natřeme citronovou polevu. Těsto můžeme upéct ve formě jako bábovku.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.