- Autor: princezna.consuela
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule | 50 |
Česnek | 10 |
Olej olivový | 30 |
Kuřecí prsa bez kůže | 500 |
Rajčata Cherry | 100 |
Rajský protlak | 100 |
Smetana zakysaná 12% | 50 |
Mouka pšeničná polohrubá | 20 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 200 |
Energetická hodnota celkem: 4524 kJ
Bílkoviny (g): 124,
Tuky (g): 42,
Sacharidy (g): 51,
SAFA (g): 22,
Cukry (g): 22,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1131 kJ
Bílkoviny (g): 31, Tuky (g): 10.5, Sacharidy (g): 12.8, SAFA (g): 5.5, Cukry (g): 5.5, Vláknina (g): 1.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Nakrájíme si cibuli na malé kostičky a osmahneme na olivovém oleji spolu se stroužkem česneku (rozpůlený, či na čtvrtky). Mezitím si pokrájíme kuřecí prsa na medailonky a osolíme a opepříme. Vložíme maso na cibuli a necháme osmahnout z obou stran do zlatova. Poté přihodíme na kolečka pokrájené cherry rajčata a necháme chvilku podusit. Vše polejeme rajčatovým protlakem či pyré a dochutíme. Necháme ještě chvíli probublávat. Část omáčky odebereme do menší misky a smícháme s cca 3 polévkovými lžícemi zakysané smetany. Poté, co omáčku s masem dáme pryč z plamene, přimícháme zbytek omáčky se smetanou. Podáváme s opečeným bramborem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.