- Autor: Alcab
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná polohrubá | 22 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 600 |
Rajčatové pyré | 250 |
Masox (hotový výrobek) | 13 |
Cibule | 50 |
Máslo čerstvé | 10 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 10 |
Dochucovadla:
sůl, citronová šťáva, tymián, bobkový list
Energetická hodnota celkem: 1448 kJ
Bílkoviny (g): 5,
Tuky (g): 18,
Sacharidy (g): 39,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 14,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 362 kJ
Bílkoviny (g): 1.3, Tuky (g): 4.5, Sacharidy (g): 9.8, SAFA (g): 1.8, Cukry (g): 3.5, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Necháme zesklovatět na tuku cibulku, přidáme rajčatové pyré ze sklenice, bobkový list a tymián. Dolijeme vývarem. Necháme vařit +-20 minut, poté zahustíme. K zahuštění potřebujeme 2 lžíce polohrubé mouky a dcl studené vody, které prokvedláme a nalijeme do omáčky. Povaříme dalších 5 minut a poté jen dochutíme dle libosti trochou citronové šťávy, cukrem, popř. solí.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.