- Autor: Alcab
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Česnek | 20 |
Mleté maso míchané průměr | 400 |
Vejce celá průměr | 110 |
Petržel - nať | 50 |
Strouhanka | 15 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, 2 stroužky česneku
Energetická hodnota celkem: 7463 kJ
Bílkoviny (g): 57,
Tuky (g): 164,
Sacharidy (g): 20,
SAFA (g): 72,
Cukry (g): 5,
Vláknina (g): 3,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1866 kJ
Bílkoviny (g): 14.3, Tuky (g): 41, Sacharidy (g): 5, SAFA (g): 18, Cukry (g): 1.3, Vláknina (g): 0.8, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Všechny ingredience smícháme a řádně propracujeme. Poté tvarujeme kuličky o průměru +- 3 cm, které skládáme na plech na pečící papír. Poté je jen lehce poprášíme sprejem - olejem a strčíme na 220 stupňů do trouby. Když zezlátnou, jsou hotové. Je možné je např. použít jako masovou přílohu do rajské omáčky, do míchaného hrubého zeleninového salátu, samotné jen se zeleninou a pečivem atd.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.