- Autor: drobek1
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vepřová kýta | 250 |
Cibule | 50 |
Žampiony | 50 |
Smetana zakysaná ochucená (Kunín) | 150 |
Knedlíky houskové kynuté | 150 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, sladká paprika.
Energetická hodnota celkem: 4080 kJ
Bílkoviny (g): 68,
Tuky (g): 40,
Sacharidy (g): 83,
SAFA (g): 22,
Cukry (g): 13,
Vláknina (g): 5,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 2040 kJ
Bílkoviny (g): 34, Tuky (g): 20, Sacharidy (g): 41.5, SAFA (g): 11, Cukry (g): 6.5, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Maso - řízky- osolte a opepřete z obou stran. Na oleji osmahněte maso, až se zatáhne dejte stranou. Do výpeku dejte cibuli, nechte lehce orestovat, přidejte houby, maso a sladkou papriku, zalijte trochou horké vody a nechte dusit. Až je maso měkké přidejte zakysanou smetanu s lžicí mouky, provařte. Ochuťte jak je třeba solí a pepřem. Podávejte s houskovým knedlíkem nebo s noky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.