- Autor: mortyssa
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sýr tučný tvrdý 45% průměr | 30 |
Vejce celá průměr | 220 |
Špenát krájený mražený | 500 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, provensálské koření může být i jiné koření - dle preferencí.
Energetická hodnota celkem: 2292 kJ
Bílkoviny (g): 46,
Tuky (g): 35,
Sacharidy (g): 13,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 6,
Vláknina (g): 13,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1146 kJ
Bílkoviny (g): 23, Tuky (g): 17.5, Sacharidy (g): 6.5, SAFA (g): 7, Cukry (g): 3, Vláknina (g): 6.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Pello špenát necháme rozmrazit. V cedníku necháme vykapat a přendáme do mísy. Přidáme žloutky sůl a koření a promícháme. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Na plech dáme pečící podložku(papír) a hmotu na ni rozprostřeme. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C. Nakonec můžeme posypat strouhaným sýrem. Srolujeme a podáváme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.