- Autor: Alcab
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Těstoviny (v suchém stavu) | 500 |
Uzená krkovice | 250 |
Mražená zelenina s kukuřicí | 350 |
Cibule | 50 |
Pór | 100 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 3 |
Petržel - nať | 5 |
Dochucovadla:
dle chuti sůl, pepř, zelená petrželka, dobromysl ze zahrádky (nebo kupované oregano či provensálská směs)
Energetická hodnota celkem: 10662 kJ
Bílkoviny (g): 103,
Tuky (g): 53,
Sacharidy (g): 399,
SAFA (g): 21,
Cukry (g): 35,
Vláknina (g): 24,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 1777 kJ
Bílkoviny (g): 17.2, Tuky (g): 8.8, Sacharidy (g): 66.5, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 5.8, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Mezitím si na oleji zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme na kousky nakrájené uzené maso či uzeninu a přikořeníme trochou pepře a soli. Přidáme pórek, zelenou petrželku, koření a sáček mražené zeleniny. Prohřejeme, vmícháme uvařené těstoviny a tvrdý sýr nastrouhaný nahrubo. Vložíme v pekáčku do trouby na 220°C. Po pěti minutách zalijeme rozkvedlanými vejci s mlékem a pečeme dozlatova, jak má kdo rád.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.