- Autor: Petrajda
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí prsa bez kůže (syrová) | 400 |
Paprika zelená | 400 |
Cibule | 50 |
Rajčatové pyré | 150 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř, směs balkánského koření, česnek
Energetická hodnota celkem: 2375 kJ
Bílkoviny (g): 98,
Tuky (g): 6,
Sacharidy (g): 31,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 19,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 594 kJ
Bílkoviny (g): 24.5, Tuky (g): 1.5, Sacharidy (g): 7.8, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 4.8, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Kuřecí maso nakrájíme na kostky, cibuli na plátky, česnek rozmáčkneme plochou nože. Na oleji cibulku orestujeme do růžova, přidáme česnek a necháme jen rozvonět, vhodíme maso a necháme zatáhnout. Osolíme, podle potřeba podlijeme a dusíme pod pokličkou téměř do měkka. Vhodíme pokrájené papriky, chvíli dusíme a přidáme rajský protlak naředěný vodou. Necháme přejít varem, dochutíme a podáváme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.