- Autor: STOB
- STOB recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Telecí kýta na řízky | 100 |
Eidam 20 % průměr | 20 |
Brambory zimní | 100 |
Paprika červená | 100 |
Cibule | 20 |
Česnek | 10 |
Pažitka | 10 |
Oleje (všechny druhy) | 3 |
Salát hlávkový | 50 |
Energetická hodnota celkem: 1463 kJ
Bílkoviny (g): 31,
Tuky (g): 12,
Sacharidy (g): 28,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 8,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Omyté a osušené maso naklepeme, osolíme, opeříme, dáme na pekáček, podlijeme vodou a v troubě upečeme. Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a mírně posolíme. Na rozehřátém oleji orestujeme na nudličky pokrájenou červenou cibuli, drcený česnek, kapii a zlehka vmícháme brambory, posypeme sekanou petrželkou. Měkké maso posypeme strouhaným sýrem a necháme v troubě, než se sýr roztaví. Podáváme s hlávkovým salátem se sladkokyselou zálivkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.