- Autor: Petrajda
- Doba přípravy (min.): 50
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celé (syrové) | 250 |
Eidam 30% | 60 |
Máslo čerstvé nesolené | 50 |
Krupička dětská | 50 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 250 |
Květák | 850 |
Dochucovadla:
sůl, muškátový květ
Energetická hodnota celkem: 5855 kJ
Bílkoviny (g): 82,
Tuky (g): 80,
Sacharidy (g): 88,
SAFA (g): 37,
Cukry (g): 32,
Vláknina (g): 22,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 732 kJ
Bílkoviny (g): 10.3, Tuky (g): 10, Sacharidy (g): 11, SAFA (g): 4.6, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 0.4
Postup přípravy
Květák uvaříme v osolené vodě téměř do měkka. Z mléka a krupice uvaříme kaši, osolíme, přidáme máslo, květ, do vychladlé žloutky a strouhaný sýr. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Do pekáčku na papír vyrovnáme růžičky květáku, zalijeme těstíčkem a zvolna upečeme do zlatova.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.