- Autor: ffloa
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory vařené (nesolené) | 600 |
Mouka pšeničná celozrnná | 15 |
Kuřecí prsa bez kůže (syrová) | 300 |
Olej běžný (průměr) | 15 |
Kedlubna | 450 |
Cibule | 100 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, kmín, sl.paprika
Energetická hodnota celkem: 4637 kJ
Bílkoviny (g): 93,
Tuky (g): 21,
Sacharidy (g): 125,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 24,
Vláknina (g): 25,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1546 kJ
Bílkoviny (g): 31, Tuky (g): 7, Sacharidy (g): 41.7, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 8, Vláknina (g): 8.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Na másle/oleji zpěním cibulku, přidám kuřecí prsa na nudličky, osolím, opepřím, zapráším sl.paprikou, smíchám s cibulkou, chvíli nechám. Pak přidám na hrubo nastrouhanou kedlubnu, špetku kmínu, promíchám, podliju/zaliju vodou tak, že je maso ponořené. Nechám pozvolna vařit. Zahustím moukou rozmíchanou ve vodě. Dochutím. Podávám s vařeným bramborem. Ač snadné, velmi chutné. Kedlubna je kouzelná, sama pustí takovou jakoby máslovou chuť a netřeba příliš dochucovat. U mých dětí velmi oblíbené jídlo.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.