- Autor: Sibule
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 100.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Jihočeské máslo 82% | 250 |
Energetická hodnota celkem: 7653 kJ
Bílkoviny (g): 2,
Tuky (g): 205,
Sacharidy (g): 2,
SAFA (g): 103,
Cukry (g): 2,
Vláknina (g): 0,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 77 kJ
Bílkoviny (g): 0, Tuky (g): 2.1, Sacharidy (g): 0, SAFA (g): 1, Cukry (g): 0, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Máslo pomalu rozehřejeme až k mírnému varu. sbíráme pěnu (tuto lze později použít na omaštění třeba kaše), přitom velmi zlehka mícháma. Mléčná bílkovina se usazuje na dně. Máslo voní, lehce budblá a vydává bublavý zvuk. Trvá to asi 12-15 min. Když máslo přestane vydávat zvuky, je hotovo. Přecedíme přes sítko vyložené plátýnkem, to se pak vyhodí.Získáme asi 200-220g. Na dušení či rychlé osmažení zeleniny (je lepší jí trochu nechat změknout přelitím vařící vody) stačí na porci 2,5 g-3g-
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.