TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

babiččin tažený štrůdl s jablky

Zpět
  • Autor: HelenaHej
  • Doba přípravy (min.): 75
  • Uživatelský recept
  • Porce: 10.00

Ingredience

Dochucovadla:

skořice

Energetická hodnota celkem: 10337 kJ

Bílkoviny (g): 35, Tuky (g): 99, Sacharidy (g): 345, SAFA (g): 36, Cukry (g): 127, Vláknina (g): 35, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1034 kJ

Bílkoviny (g): 3.5, Tuky (g): 9.9, Sacharidy (g): 34.5, SAFA (g): 3.6, Cukry (g): 12.7, Vláknina (g): 3.5, Sůl (g): 0

Postup přípravy

1 celé vejce rozšleháme se 2 PL oleje a 1 PL octa, přidáme 300 g hladké mouky a 50 ml vlažné vody, uhněteme vláčné těsto a boucháním o podložku uděláme bochánek, který zabalíme do utěrky a necháme cca 30 minut odležet při pokojové teplotě. Mezitím nastrouháme 1 kg jablek, které jsme zbavili jadřinců a zbavili sloupek. Těsto na utěrce roztáhneme do obdélníku na tenko, potřeme lehce rozpuštěným máslem, navrstvíme vymačkaná jablka, posypeme skořicí a jedním vanilkovým cukrem a pomocí utěrky zatáčíme štrůdl, který položíme na plech s pečícím papírem a dáme péct do předehřáté trouby na 190 °C a pečeme cca 30 minut. před pečením, jednou během pečení a po upečení potíráme štrůdl lehce rozpuštěným máslem (celkově stačí 75 g, t.j. necelá třetina kostky).

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři