- Autor: HelenaHej
- Doba přípravy (min.): 75
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Ocet | 15 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 20 |
Mouka pšeničná bílá | 300 |
Olej slunečnicový | 30 |
Vejce celé (syrové) | 1 |
Jablko | 1000 |
Máslo čerstvé nesolené | 75 |
Dochucovadla:
skořice
Energetická hodnota celkem: 10337 kJ
Bílkoviny (g): 35,
Tuky (g): 99,
Sacharidy (g): 345,
SAFA (g): 36,
Cukry (g): 127,
Vláknina (g): 35,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1034 kJ
Bílkoviny (g): 3.5, Tuky (g): 9.9, Sacharidy (g): 34.5, SAFA (g): 3.6, Cukry (g): 12.7, Vláknina (g): 3.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
1 celé vejce rozšleháme se 2 PL oleje a 1 PL octa, přidáme 300 g hladké mouky a 50 ml vlažné vody, uhněteme vláčné těsto a boucháním o podložku uděláme bochánek, který zabalíme do utěrky a necháme cca 30 minut odležet při pokojové teplotě. Mezitím nastrouháme 1 kg jablek, které jsme zbavili jadřinců a zbavili sloupek. Těsto na utěrce roztáhneme do obdélníku na tenko, potřeme lehce rozpuštěným máslem, navrstvíme vymačkaná jablka, posypeme skořicí a jedním vanilkovým cukrem a pomocí utěrky zatáčíme štrůdl, který položíme na plech s pečícím papírem a dáme péct do předehřáté trouby na 190 °C a pečeme cca 30 minut. před pečením, jednou během pečení a po upečení potíráme štrůdl lehce rozpuštěným máslem (celkově stačí 75 g, t.j. necelá třetina kostky).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.