- Autor: princezna.consuela
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Zelí bílé kysané | 500 |
Smetana ke šlehání 33% | 100 |
Cibule | 100 |
Mouka žitná celozrnná | 30 |
Olej olivový | 20 |
Vepřová plec | 400 |
Energetická hodnota celkem: 6332 kJ
Bílkoviny (g): 88,
Tuky (g): 105,
Sacharidy (g): 48,
SAFA (g): 56,
Cukry (g): 18,
Vláknina (g): 22,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 2111 kJ
Bílkoviny (g): 29.3, Tuky (g): 35, Sacharidy (g): 16, SAFA (g): 18.7, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 7.3, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
Na oleji zprudka osmahneme kostičky vepřového vyválené v mouce, až se maso zatáhne, tak ho vyndáme na talíř. Na zbylém tuku osmahneme cibuli, přisypeme červenou papriku, chvilku restujeme. Pak přidáme maso. Zalijeme vývarem a necháme dusit, dokud maso není měkké. Poté do omáčky vmícháme kysané zelí a ještě cca 15 minut dusíme. Část omáčky odebereme do misky, přilijeme smetanu a vrátíme do hrnce. Příloha: Knedlík, brambor.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.