- Autor: Petrajda
- Doba přípravy (min.): 120
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Krůtí stehno bez kůže (syrové bez kosti) | 900 |
Jihočeské máslo nedělní 77% | 25 |
Víno bílé suché | 200 |
Dochucovadla:
sůl, provensálské koření
Energetická hodnota celkem: 6410 kJ
Bílkoviny (g): 180,
Tuky (g): 76,
Sacharidy (g): 32,
SAFA (g): 38,
Cukry (g): 1,
Vláknina (g): 0,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1068 kJ
Bílkoviny (g): 30, Tuky (g): 12.7, Sacharidy (g): 5.3, SAFA (g): 6.3, Cukry (g): 0.2, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Maso osolíme, posypeme provensálským kořením a potřeme rozpuštěným máslem. Vložíme do pekáčku a necháme chvíli odležet - klidně přes noc. Podlijeme vínem, přiklopíme a zvolna pečeme do změknutí masa. Podle potřeby podléváme vodou nebo vínem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.