- Autor: muriela
- Doba přípravy (min.): 120
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Pohanka loupaná lámanka | 100 |
Cibule | 150 |
Česnek | 40 |
Vejce celé (syrové) | 110 |
Mouka špaldová celozrnná | 10 |
Vepřová plec (syrová) | 1000 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, majoránka
Energetická hodnota celkem: 9742 kJ
Bílkoviny (g): 220,
Tuky (g): 113,
Sacharidy (g): 103,
SAFA (g): 49,
Cukry (g): 10,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1624 kJ
Bílkoviny (g): 36.7, Tuky (g): 18.8, Sacharidy (g): 17.2, SAFA (g): 8.2, Cukry (g): 1.7, Vláknina (g): 1.5, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Předem si uvaříme pohankovou lámanku podle návodu na etiketě (většinou na 1 díl pohanky 2 díly vody, vaříme asi minutu a necháme v teple dojít). Maso umeleme nebo koupíme mleté, cibuli nastrouháme a česnek prolisujeme. 1 bílek dáme stranou. Vše ostatni důkladně promícháme. Ze směsi vytvoříme 2 šišky, ty potřeme zbylým bílkem, podlijeme vývarem a pečeme cca 75 minut. Podáváme s bramborem nebo br. kaši. Sekana je výborná i za studena, s chlebem a hořčicí.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.