- Autor: ffloa
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Těstoviny celozrnné uvařené (nesolené) | 450 |
Kuřecí prsa bez kůže (syrová) | 300 |
Mouka pšeničná hladká | 15 |
Petržel - kořen | 40 |
Celer bulva | 120 |
Cibule | 90 |
Mrkev | 150 |
Olej běžný (průměr) | 20 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, bujon Alnatura (zeleninový nebo kuřecí), bobkový list, nové koření
Energetická hodnota celkem: 5678 kJ
Bílkoviny (g): 101,
Tuky (g): 28,
Sacharidy (g): 172,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 21,
Vláknina (g): 25,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1893 kJ
Bílkoviny (g): 33.7, Tuky (g): 9.3, Sacharidy (g): 57.3, SAFA (g): 1.7, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 8.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Na oleji zpěním cibulku, přidám nakrájené maso, osolím, opepřím, orestuji. Přidám na hrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu(mrkev, celer, petržel, může být i kedlubna atd.), zaliju vodou, přidám koření a 1/2bujonu Alnatura a nechám vařit až do změknutí. Na závěr, je-li třeba zahustím moukou a dochutím. Dozdobím petželkou nebo pažitkou. Podávám s těstovinami, ale může být i rýže či brambory. Nebo taky nic. :-) Dobrou chuť.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.