- Autor: babika
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 16.00
Na formu s průměrem 26 cm potřebujete: 4 vejce, 1 hrnek cukru krupice, 2 hrnky polohrubé mouky, půl hrnku oleje, půl prášku do pečiva, 50 g lískových ořechů, 2 lžíce kakaa, čtvrt hrnku mléka, 4 jablka, hrst rozinek
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Lískové ořechy | 50 |
Mouka pšeničná polohrubá | 500 |
Cukr průměr | 250 |
Vejce celá průměr | 220 |
Prášek do pečiva | 5 |
Mléko polotučné průměr | 150 |
Jablka | 500 |
Hrozinky | 250 |
Oleje (všechny druhy) | 150 |
Energetická hodnota celkem: 23642 kJ
Bílkoviny (g): 93,
Tuky (g): 213,
Sacharidy (g): 838,
SAFA (g): 34,
Cukry (g): 426,
Vláknina (g): 64,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1478 kJ
Bílkoviny (g): 5.8, Tuky (g): 13.3, Sacharidy (g): 52.4, SAFA (g): 2.1, Cukry (g): 26.6, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Příprava je hroooozně jednoduchá, takže doporučuji všem, kdo se pečení třeba ještě bojí. Vejce vyšlehejte s cukrem, přidejte olej, mléko, ořechy, kakao, jablka pokrájená na kostičky a rozinky. Dobře promíchejte, přisypte mouku, prášek do pečiva, těsto propracujte a nalijte do koláčové formy. Pečte při 180 stupních (v horkovzdušné troubě 165 stupních) 45 minut, nechte vychladnout a podávejte mlsounům. A pozor, koláč není ani moc sladký!“
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.