- Autor: sona1959
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory vařené (nesolené) | 400 |
Eidam 30% | 150 |
Cibulka jarní | 100 |
Vejce celé (syrové) | 55 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 30 |
Energetická hodnota celkem: 3412 kJ
Bílkoviny (g): 60,
Tuky (g): 30,
Sacharidy (g): 67,
SAFA (g): 18,
Cukry (g): 9,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 853 kJ
Bílkoviny (g): 15, Tuky (g): 7.5, Sacharidy (g): 16.8, SAFA (g): 4.5, Cukry (g): 2.3, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Vařené studené brambory nakrájíme na plátky, celou naťovou cibulku nadrobno, tvrdý sýr nastrouháme nahrubo. Do vymazané misky klademe vrstvy: plátky brambor, osolíme, opepříme, sýr, cibulka, brambory atd. Končíme bramborami. Dáme zapéct. Po chvíli zalijeme rozkvedlaným vejcem v mléce. Dopečeme. Podáváme jako přílohu nebo i samostatně se zeleninou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.