- Autor: STOB
- STOB recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Těstoviny průměr syrové | 25 |
Hotová jíška (Knorr) | 3 |
Rajčata | 160 |
Oleje (všechny druhy) | 5 |
Paprika červená | 60 |
Kuřecí prsa | 120 |
Papričky chilli | 6 |
Energetická hodnota celkem: 1361 kJ
Bílkoviny (g): 33,
Tuky (g): 8,
Sacharidy (g): 28,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 7,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Omyté a osušené maso osolíme, opepříme. Rajčata zalijeme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na kostky. Očištěnou feferonku zbavíme semínek, nakrájíme na dílky, dáme společně se sekaným rozmarýnem na porci masa, v polovině plátek přehneme, kraje sepneme párátkem a opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme krájená rajčata a necháme dusit. Měkké maso vyjmeme, rajčatovou šťávu zahustíme instantní jíškou, necháme cca tři minuty provařit. Podáváme s vařenými těstovinami „na skus“, obzvlášť esteticky vypadají tzv. těstovinová hnízda která jsou běžně v prodeji.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.