- Autor: ffloa
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory vařené (nesolené) | 450 |
Olej běžný (průměr) | 15 |
Mouka pšeničná hladká | 15 |
Česnek | 30 |
Kapusta hlávková | 350 |
Cibule | 100 |
Vepřová plec (syrová) | 300 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, kmín, paprika pro barvu (nemusí být)
Energetická hodnota celkem: 5190 kJ
Bílkoviny (g): 81,
Tuky (g): 49,
Sacharidy (g): 108,
SAFA (g): 16,
Cukry (g): 16,
Vláknina (g): 27,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1730 kJ
Bílkoviny (g): 27, Tuky (g): 16.3, Sacharidy (g): 36, SAFA (g): 5.3, Cukry (g): 5.3, Vláknina (g): 9, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Buď dělám vše v jednom hrnci, anebo kapustu zvlášt a maso zvlášť. Při druhé variantě pak masem se šťávičku zaliju kapustu. Na cibulce orestuji masíčko, trohu vody, okořením, dusím. V případě "vše v jednom hrnci" přidám kapustu, vodu, zahustím... Jinak dělám kapustu zvlášt, kdy ji podusím, okořeněnou, zahustím. Podávám s bramborem. Dělám opět na dva způsoby, buď s česnekem nebo bez.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.