- Autor: kohpet
- Doba přípravy (min.): 25
- Uživatelský recept
- Porce: 20.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
kakao prášek | 10 |
Piškoty cukrářské | 300 |
Tuzemák | 10 |
Káva (bez mléka a cukru) | 250 |
Cukr vanilinový | 20 |
Kunín smetana 12% | 200 |
Olma Tradiční pomazánkové Natur | 400 |
Energetická hodnota celkem: 11905 kJ
Bílkoviny (g): 45,
Tuky (g): 169,
Sacharidy (g): 287,
SAFA (g): 96,
Cukry (g): 138,
Vláknina (g): 5,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 595 kJ
Bílkoviny (g): 2.3, Tuky (g): 8.5, Sacharidy (g): 14.4, SAFA (g): 4.8, Cukry (g): 6.9, Vláknina (g): 0.3, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Uvaříme silnou kávu, kterou necháme vychladnout. Kávu slijeme do misky a přidáme rum. Našleháme pomazánkové máslo, přidáme vanilinový cukr a zlehka vmícháme kysanou smetanu. Hotový krém budeme roztírat na piškoty ve třech dávkách, proto počítáme vždy s jednou třetinou na každou vrstvu piškotů. Piškoty namáčíme v kávě s rumem a vyložíme takto ochucenými piškoty dno dortové formy. Na vrstvu piškotů rozetřeme připravený krém. Přidáme další vrstvu piškotů, opět krém a ještě jednou zopakujeme. Končíme tak vrstvou krému, kterou dobře posypeme přes sítko kakaem. Necháme v lednici do dalšího den vychladit, podáváme s dobrou kávou či čajem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.