- Autor: Leela
- Doba přípravy (min.): 70
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Na 1 porci: EH 1740 kJ , B 28 g, T 13 g, S 47 g
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Těstoviny vařené - průměr | 180 |
Mrkev | 160 |
Celer řapíkatý | 120 |
Cibule | 80 |
Česnek | 20 |
Oleje (všechny druhy) | 20 |
Hovězí maso přední průměr | 280 |
Rajčata | 200 |
Rajský protlak Tesco | 80 |
Eidam 20 % průměr | 80 |
Dochucovadla:
sůl, mletý pepř
Energetická hodnota celkem: 6478 kJ
Bílkoviny (g): 89,
Tuky (g): 79,
Sacharidy (g): 114,
SAFA (g): 30,
Cukry (g): 43,
Vláknina (g): 16,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 1620 kJ
Bílkoviny (g): 22.3, Tuky (g): 19.8, Sacharidy (g): 28.5, SAFA (g): 7.5, Cukry (g): 10.8, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Maso umeleme. Zeleninu omyjeme, mrkev a celer nakrájíme na kostičky. Na rozehřátém oleji orestujeme jemně nakrájenou cibuli a česnek, přidáme mleté masoa důkladně ho opečeme. Pak doplníme mrkví, celerem a rajským protlakem, dusíme a jako poslední přidáme krájená rajčata. Do pekáčku rozložíme masovou směs a plátky lasagní, posypeme strouhaným sýrem a dáme do trouby asi na 30 minut zapéct čerpáno z knihy Hubneme s rozumem tvořivě
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.