- Autor: antoninpetras
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vepřová kýta (syrová) | 380 |
Paprika červená | 170 |
Eidam 45% | 80 |
Olej olivový | 20 |
Rajský protlak | 40 |
Sůl | 15 |
Tuřín | 430 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř, provensal mix (nebo jiné bylinky, event. česnek)
Energetická hodnota celkem: 5249 kJ
Bílkoviny (g): 107,
Tuky (g): 69,
Sacharidy (g): 59,
SAFA (g): 29,
Cukry (g): 16,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 17
Energetická hodnota na 1 porci: 2625 kJ
Bílkoviny (g): 53.5, Tuky (g): 34.5, Sacharidy (g): 29.5, SAFA (g): 14.5, Cukry (g): 8, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 8.5
Postup přípravy
Tuřín na nudličky obalit ve směsi protlaku, soli, bylin a oleje. Péct 30 minut v zapékací misce na 200°C. Poklást solenými a pepřenými plátky masa. Po 15 minutách zakrýt sýrem a poklást papriky. Péct dalších 15 minut. Méně masa - lepší efekt. Stejně tak se jako náhrada brambor dá použít třeba celer. Oleje by možná někomu též stačilo méně. Vynechat třeba sýr.... Recept vznikl inspirací z tuřínových hranolek (skvělé - zadat do google "pečený tuřín s parmazánem apetit"). Zkusil jsem je a byly skvělé. Chtěl jsem z toho plnohodnotné jídlo. A není to zlé. Pro mně ideální večeře či oběd do 3000KJ.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.