- Autor: Leela
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
1 porce EH 1810 kJ, B 34g, T 11g, S 52g
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Oleje (všechny druhy) | 20 |
Kuřecí prsa | 520 |
Cibule | 80 |
Celer - bulva | 400 |
Česnek | 20 |
Salát hlávkový | 480 |
Mouka pšeničná hladká | 20 |
Rýže vařená bílá průměr | 160 |
Dochucovadla:
grilovací koření,sůl,ocet nekalorické sladidlo
Energetická hodnota celkem: 5416 kJ
Bílkoviny (g): 140,
Tuky (g): 25,
Sacharidy (g): 121,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 39,
Vláknina (g): 25,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1354 kJ
Bílkoviny (g): 35, Tuky (g): 6.3, Sacharidy (g): 30.3, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 9.8, Vláknina (g): 6.3, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Omyté a osušené kuřecí maso nakrájíme na kostky, osolíme, ochutíme grilovacím kořením a necháme asi 30 minut v chladnu uležet. Na rozehřátém oleji orestujeme cibulku, přidáme na hrubém struhadle nastrouhaný celer a lisovaný česnek, krátce podusíme a doplníme kuřecím masem. Mírně podlijeme vodu a dusíme do změknutí. Zaprášíme moukou a necháme provařit. Podáváme s dušenou rýží a hlávkovým salátem se sladkokyselou zálivkou Čerpáno z knihy Hubneme s rozumem tvořivě
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.