- Autor: Leela
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
1 porce EH 1810, B 33 g, T 11g, S 49 g
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Krůtí prsa průměr | 360 |
Oleje (všechny druhy) | 28 |
Česnek | 20 |
Zelí bílé hlávkové | 600 |
Paprika červená | 200 |
Jogurt bílý nízkotučný 0,1 % tuku průměr | 280 |
Rajský protlak Tesco | 60 |
Dalamánek | 200 |
Dochucovadla:
sůl, mletý bílý pepř,ocet, voda s citronem
Energetická hodnota celkem: 6618 kJ
Bílkoviny (g): 126,
Tuky (g): 36,
Sacharidy (g): 182,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 58,
Vláknina (g): 28,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 1655 kJ
Bílkoviny (g): 31.5, Tuky (g): 9, Sacharidy (g): 45.5, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 14.5, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Citronovou šťávu smícháme se solí, pepřem, lžičkou olivového oleje a lisovaným česnekem, přidáme tymián a oregano. Do marinády naložíme maso, promícháme a necháme minimálně 30 minut v chladu. Omyté zelí i červenou papriku nakrájíme na velmi tenké nudličky, mírně osolíme, opepříme, podle chuti přidáme ocet a zamícháme jogurt. Na teflonové pánvi rozhřejeme zbylý olej, nudličky masa zprudka opečeme, nakonec přidáme rajský protlaka necháme prohřát. Podáváme se zelným salátema celozrnným dalamánkem Čerpáno z knihy Hubneme s rozumem tvořivě
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.