- Autor: Leela
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
1 porce EH 1780kJ, B 24g, T 15g, S 48 g
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vepřová kýta na řízky | 320 |
Oleje (všechny druhy) | 12 |
Kedlubna | 520 |
Česnek | 20 |
Těstoviny vařené - průměr | 200 |
Dochucovadla:
sůl, bílý pepř, citronová šťáva 60 kJ,,svazek bazalky 40 kJ
Energetická hodnota celkem: 5060 kJ
Bílkoviny (g): 78,
Tuky (g): 59,
Sacharidy (g): 86,
SAFA (g): 22,
Cukry (g): 21,
Vláknina (g): 16,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1265 kJ
Bílkoviny (g): 19.5, Tuky (g): 14.8, Sacharidy (g): 21.5, SAFA (g): 5.5, Cukry (g): 5.3, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Omyté a osušené plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Na teflonové pánvi rozehřejeme olej a plátky masa na něm opečeme, asi dvě minuty z každé strany. Hotové maso vyjmeme a udržujeme v teple. Kedlubny rozkrájíme na kousky a spolu s jemně nakrájeným česnekem je osmahneme na výpeku z masa, mírně opepříme bílým pepřem, osolíme a podusíme. Rozdušené kedlubny rozmixujeme, dochutíme citronovou šťávou a jemně sekanou bazalkou. Podáváme s těstovinami uvařeným na skus.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.