- Autor: terkaH.
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hovězí maso přední průměr | 500 |
Cibule | 100 |
Česnek | 20 |
Květák | 400 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 5272 kJ
Bílkoviny (g): 90,
Tuky (g): 85,
Sacharidy (g): 34,
SAFA (g): 39,
Cukry (g): 20,
Vláknina (g): 14,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1318 kJ
Bílkoviny (g): 22.5, Tuky (g): 21.3, Sacharidy (g): 8.5, SAFA (g): 9.8, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 3.5, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Hovězí maso nakrájíme na velice tenké plátky. Ve větí pánvi rozehřememe tuk a osmahneme na něm na jemno nakrájenou cibuli. V zápětí přidáme nakrájené hovězí maso a vidličkou dobře promícháme tak, aby se neslepilo. Dále přidáme sůl, pepř. Nesmíme dlouho opékat, aby maso neztvrdlo ale zůstalo uvnitř měkké. Osmahlé maso dáme na talíř a uschováme na teple. Do vzniklé ávy dáme na růičky rozdělený květák a pod pokličkou jej asi 10 minut dusíme. Pak přidáme třený česnek a připravené maso. Pokrm promícháme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.