- Autor: antoninpetras
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej olivový | 10 |
Petržel - kořen | 50 |
Mrkev | 50 |
Cibule | 80 |
Voda, minerální voda, pramenitá voda bez příchutě | 200 |
Rajčata konzervovaná | 200 |
Víno bílé suché | 150 |
Slávky (syrové) | 150 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř, koriandr (nať), bobkový list.
Energetická hodnota celkem: 1627 kJ
Bílkoviny (g): 22,
Tuky (g): 12,
Sacharidy (g): 46,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 14,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 814 kJ
Bílkoviny (g): 11, Tuky (g): 6, Sacharidy (g): 23, SAFA (g): 1, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 3.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Na trošce oleje zpěníme cibuli a přidáme mrkev a peržel. Když se začne připalovat podlijeme vínem a přivedeme k varu. Přidáme půl plechovky sekaných rajčat, bokový list a 2 deci vody nebo zeleninového vývaru. 10 minut povařit, dosolit, opepřit čerstvě mletým, ideálně bílým pepřem a přidat hrst sekané plocholisté petrželové nati nebo koriandru. Přidáme slávky a za občasného promáchání vaříme 10-15 minut, dokud se všechny krásně neotevřou. Podáváme se zeleninovými hranolky nebo rozpečenou bagetou. Na dvě porce je třeba 1kg slávek, ze kterých je cca 120-150g čistého masa. Slávky, které nejeví známky života, jsou masivně poškozené, či se ve varu neotevřou nejezte ve vlastním zájmu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.