- Autor: ffloa
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Dochucovadla:
sůl, pepř, bobkáč, nové koření, sl.paprika, cukr..
Energetická hodnota celkem: 7217 kJ
Bílkoviny (g): 119,
Tuky (g): 99,
Sacharidy (g): 83,
SAFA (g): 43,
Cukry (g): 45,
Vláknina (g): 15,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 1804 kJ
Bílkoviny (g): 29.8, Tuky (g): 24.8, Sacharidy (g): 20.8, SAFA (g): 10.8, Cukry (g): 11.3, Vláknina (g): 3.8, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
Na oleji/másle zpěním cibulku, přidám maso, orestuji, paprika, pepř, sůl, vše společně promíchám, nechám chvilku restovat, přidám vroucí vodu(voda odhadem, lze podlévat i vodou ze zelí - ale tady pozor na kyselost, jak to má kdo rád!), mléko, koření, nechám vařit a postupně dochucuji, cukr, koření...Vařím do poloměkkého masa a přidám pokrájené zelí, vařím dál asi 20min, zahustím moukou, (zbytek másla), v mléce a na závěr přidám smetanu, která celý pokrm zvedne ;-) Jakmile krátce projde varem, vypnu. Podávám s kynutým knedlíkem. Mňam :-) Pozn. Lepší z 1kg masa (vepř.plecko) a lze bez bobkáče, nového koření i cukru a na másle...Jen sůl, pepř, paprika, mouka na zahuštění a smetana a suprrr!:-)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.