TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

SEGEDÍNSKÝ GULÁŠEK

Zpět
  • Autor: ffloa
  • Doba přípravy (min.): 90
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, bobkáč, nové koření, sl.paprika, cukr..

Energetická hodnota celkem: 7217 kJ

Bílkoviny (g): 119, Tuky (g): 99, Sacharidy (g): 83, SAFA (g): 43, Cukry (g): 45, Vláknina (g): 15, Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 1804 kJ

Bílkoviny (g): 29.8, Tuky (g): 24.8, Sacharidy (g): 20.8, SAFA (g): 10.8, Cukry (g): 11.3, Vláknina (g): 3.8, Sůl (g): 1.3

Postup přípravy

Na oleji/másle zpěním cibulku, přidám maso, orestuji, paprika, pepř, sůl, vše společně promíchám, nechám chvilku restovat, přidám vroucí vodu(voda odhadem, lze podlévat i vodou ze zelí - ale tady pozor na kyselost, jak to má kdo rád!), mléko, koření, nechám vařit a postupně dochucuji, cukr, koření...Vařím do poloměkkého masa a přidám pokrájené zelí, vařím dál asi 20min, zahustím moukou, (zbytek másla), v mléce a na závěr přidám smetanu, která celý pokrm zvedne ;-) Jakmile krátce projde varem, vypnu. Podávám s kynutým knedlíkem. Mňam :-) Pozn. Lepší z 1kg masa (vepř.plecko) a lze bez bobkáče, nového koření i cukru a na másle...Jen sůl, pepř, paprika, mouka na zahuštění a smetana a suprrr!:-)

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři