- Autor: pavel.vraj
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 0.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mák | 10 |
Lněné semínko drcené | 350 |
Bílek | 175 |
Vejce celá průměr | 55 |
Olej olivový | 55 |
Kypřící prášek do pečiva | 10 |
Dýňová semínka | 15 |
Sezamová semínka | 10 |
Dochucovadla:
lžička soli, 1/4 hrnku vody, 3 lžičky stevie
Energetická hodnota celkem: 9095 kJ
Bílkoviny (g): 119,
Tuky (g): 185,
Sacharidy (g): 12,
SAFA (g): 48,
Cukry (g): 5,
Vláknina (g): 130,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 9095 kJ
Bílkoviny (g): 0, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 0, SAFA (g): 0, Cukry (g): 0, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Do mísy nasypeme dva hrnky lněného mletého (ne drceného, nebo celého) semínka (váha v receptu je jen odhad). Do semínka se přidá 5 lžic olivového oleje, 1/4 hrnku vody, 5x bílek, jedno celé vejce a kypřící prášek. Poté se přidají čistě na chuť sezam, dýně a mák. Je to čistě na každém, kolik tam dá, jde jen o chuť, takže já jsem vždy nasypal od každého jen trošku (máku opravdu jen symbolicky). Nechte si sezam a dýni ještě nakonec na posypání výsledku. Vše důkladně promícháme nejlépe silikonovou metličkou v míse, výslednou hmotu dáme na pečící papír (metličkou si natvarujte). Posypeme sezamovým semínkem a dýňovým semínkem, potřeme metličkou slanou vodou (opatrně, hmota je velmi tvárná) a dáme do vyhřáté trouby (200 stupňů) na 35 minut. Dobrou chuť
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.