TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Proteinový lněný chléb

Zpět
  • Autor: pavel.vraj
  • Doba přípravy (min.): 45
  • Uživatelský recept
  • Porce: 0.00

Ingredience

Dochucovadla:

lžička soli, 1/4 hrnku vody, 3 lžičky stevie

Energetická hodnota celkem: 9095 kJ

Bílkoviny (g): 119, Tuky (g): 185, Sacharidy (g): 12, SAFA (g): 48, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 130, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 9095 kJ

Bílkoviny (g): 0, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 0, SAFA (g): 0, Cukry (g): 0, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Do mísy nasypeme dva hrnky lněného mletého (ne drceného, nebo celého) semínka (váha v receptu je jen odhad). Do semínka se přidá 5 lžic olivového oleje, 1/4 hrnku vody, 5x bílek, jedno celé vejce a kypřící prášek. Poté se přidají čistě na chuť sezam, dýně a mák. Je to čistě na každém, kolik tam dá, jde jen o chuť, takže já jsem vždy nasypal od každého jen trošku (máku opravdu jen symbolicky). Nechte si sezam a dýni ještě nakonec na posypání výsledku. Vše důkladně promícháme nejlépe silikonovou metličkou v míse, výslednou hmotu dáme na pečící papír (metličkou si natvarujte). Posypeme sezamovým semínkem a dýňovým semínkem, potřeme metličkou slanou vodou (opatrně, hmota je velmi tvárná) a dáme do vyhřáté trouby (200 stupňů) na 35 minut. Dobrou chuť

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

19. 01. 2017 17:50
velmi dobrý

Naši partneři