- Autor: malinovanada
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vepřová plec | 400 |
Červená řepa | 720 |
Cuketa | 200 |
Cibule | 120 |
Vejce celá průměr | 55 |
Mouka pšeničná hladká | 50 |
Kypřící prášek do pečiva | 4 |
Sýr polootučný tvrdý 30% průměr | 60 |
Smetana zakysaná 12% | 30 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, jalovec, bobkový list, ocet
Energetická hodnota celkem: 7037 kJ
Bílkoviny (g): 123,
Tuky (g): 72,
Sacharidy (g): 131,
SAFA (g): 35,
Cukry (g): 58,
Vláknina (g): 30,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1759 kJ
Bílkoviny (g): 30.8, Tuky (g): 18, Sacharidy (g): 32.8, SAFA (g): 8.8, Cukry (g): 14.5, Vláknina (g): 7.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Vepřová plec maso nakrájíme, osolíme a vložíme do pekáčku společně s nahrubo nakrájhenou cibulí, bobkovým listem a drceným jalovcem. Promícháme podlijeme vývarem nebo vodou, přiklopíme a pečeme při 180C cca hodinu Cuketový nákyp oloupanou cuketu nastrouiháme nahrubo, přidáme vejce, mouku, kypřící prášek, strouhaný sýr a vypracujeme řidší těsto, které ochutíme solí, pepřem a česnekem. Pečeme ve vymazané a vysypané formě na 180C cca 45 minut červená řepa oloupanoui řepu nastrouháme nahrubo, podlijeme trochou vody a dusíme cca 10 minut, poté zaprášíme moukou, ochutíme solí, octem a dusíme ještě 5 minut. Před servírováním přidáme k hotové řepě zakysanou smetanu
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.