- Autor: malinovanada
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Candát | 500 |
Rýže Arborio (v suchém stavu) | 120 |
Chřest | 620 |
Cibule šalotka | 120 |
Víno bílé suché | 40 |
Máslo čerstvé | 32 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 12 |
Olej olivový | 12 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, kurkuma, citronová šťáva
Energetická hodnota celkem: 6368 kJ
Bílkoviny (g): 118,
Tuky (g): 56,
Sacharidy (g): 138,
SAFA (g): 27,
Cukry (g): 28,
Vláknina (g): 17,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1592 kJ
Bílkoviny (g): 29.5, Tuky (g): 14, Sacharidy (g): 34.5, SAFA (g): 6.8, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 4.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Candát - očišťené porce candáta osolíme, nařežeme kůži a zprudka opečeme nasucho na pánvi nejprve kůží dolů. Poté dopékáme na středním plameni cca 8 minut dle velikosti. Nakonec přidáme plátek másla a zakápneme citronem. Chřestová omáčka - na másle zpšníme šalotku, přidáme odřezky z očištného chřestu použitého při přípravě zeleniny (120g). Lehce orestujeme, zalijeme rybím výdvarem (vodou), osolíme, ochutíme bílým pepřem a vaříme cca 20 minut. Poté rozmixujeme dohladka, propasírujeme a svaříme na hustší konzistenci. Italské rizoto - na řepkovém oleji zpěníme šalotku, přidáme propláchnutou rýži a lehce orestujeme. přidáme kurkumu, osolíme, azalijeme bílým vínema vývarem (vodou) a vaříme doměkka. Během vaření doléváme vývar dle potřeby. Chřest (500g) - očistíme, odstraníme zdřevnatělý konec a oškrábeme slupku a povaříme ve vodě cca 4 minuty. Hotový chřest osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.