- Autor: KathyCathy
- Doba přípravy (min.): 15
- Uživatelský recept
- Porce: 127.00
Ingredience
Dochucovadla:
třtinový cukr kakao holandské / sladké granko na posypání
Energetická hodnota celkem: 3232 kJ
Bílkoviny (g): 19,
Tuky (g): 7,
Sacharidy (g): 153,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 83,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 25 kJ
Bílkoviny (g): 0.1, Tuky (g): 0.1, Sacharidy (g): 1.2, SAFA (g): 0, Cukry (g): 0.7, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Vodu s mlékem přivedeme v nepřipalujícím hrnci k varu. Vařečkou vmícháme cukr. Do vařící tekutiny postupně vsypáváme 100g rýžovo-pohankové směsi na kaši (Country Life 300g). Neustále mícháme. Vaříme a přisypáváme, dokud nedosáhneme vlastní požadované hustoty kaše. Nandáme do hlubokého talíře (používám dětský) a namísto tradičního obyčejného másla, cukr moučku a granko jako "trojdochucovadlo" pokryjeme buď jamem, holandským kakaem, případně sladkým kakaem (neboť máme-li nízký tlak, či nízký cukr, není to hřích), skořicí, vanilkou, nebo oříšky, povidly, variant je vskutku mnoho. Rychle stravitelné a přitom jde i o doplněk tekutin, neboť mléko je patřičně zředěné (ovšem s více vitamíny, než nízkotučné).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.